LA CARBASSA
Família: | Hortalissa de fruit |
---|---|
Família Científica: | Cucurbitàcia |
Varietats: | Carbassa cabell d’àngel |
Valor nutricional: | 24 calories per cada 100 grams |
Grams per ració: | 250 grams |
Propietats/beneficis: | La carbassa posseeix virtuts laxants i diürètiques. La principal qualitat d’aquesta hortalissa és un alt contingut en carotè, que un cop al fetge es transforma en vitamina A. La cocció de les seves llavors triturades és calmant i s’utilitza per combatre l’insomni. |
Estacionalitat: | De setembre a novembre (a l’aire lliure); de desembre a agost (conservat a cambra frigorífica) |
Zones de producció: | Els principals productors de carbassa són l’Índia, Xina i Ucraïna. A Espanya es cultiva a Almeria, Múrcia, Màlaga, Alacant, Barcelona, Cadis, Santa Cruz de Tenerife, Granada, València. |
Nom arbre: | Carbassera |
Curiositats: | S’ha discutit molt si la carbassa és originària d’Amèrica o d’Àfrica, però sembla certa la seva procedència de l’Amèrica Central. |
Preparació i consum: | La manera més saludable de consumir la carbassa és en forma de sopes, purés i confitures. La carbassa s’ha de coure en grans trossos per limitar tot el possible la pèrdua de vitamines. Així mateix, tampoc s’ha de salar molt, ja que els vegetals rics en aigua absorbeixen la sal molt fàcilment. |
Nom castellà: | Calabaza |
Nom anglès: | Pumkin |
Informació treta de la weeb de 5 fruites i hortalises al dia. Si voleu saber més coses no dubteu a clicar aquest enllaç.
http://www.5aldia.es/ca/producte_mes_fitxa.php?id=2
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada