dilluns, 24 d’octubre del 2011

L' hortalisa protagonista

El producte del mes, la carbassa.   Sabies que...


LA CARBASSA



Família:Hortalissa de fruit
Família Científica:Cucurbitàcia
Varietats:Carbassa cabell d’àngel
Valor nutricional:24 calories per cada 100 grams
Grams per ració:250 grams
Propietats/beneficis:La carbassa posseeix virtuts laxants i diürètiques. La principal qualitat d’aquesta hortalissa és un alt contingut en carotè, que un cop al fetge es transforma en vitamina A. La cocció de les seves llavors triturades és calmant i s’utilitza per combatre l’insomni.
Estacionalitat:De setembre a novembre (a l’aire lliure); de desembre a agost (conservat a cambra frigorífica)
Zones de producció:Els principals productors de carbassa són l’Índia, Xina i Ucraïna. A Espanya es cultiva a Almeria, Múrcia, Màlaga, Alacant, Barcelona, Cadis, Santa Cruz de Tenerife, Granada, València.
Nom arbre:Carbassera
Curiositats:S’ha discutit molt si la carbassa és originària d’Amèrica o d’Àfrica, però sembla certa la seva procedència de l’Amèrica Central.
Preparació i consum:La manera més saludable de consumir la carbassa és en forma de sopes, purés i confitures. La carbassa s’ha de coure en grans trossos per limitar tot el possible la pèrdua de vitamines. Així mateix, tampoc s’ha de salar molt, ja que els vegetals rics en aigua absorbeixen la sal molt fàcilment.
Nom castellà:Calabaza
Nom anglès:Pumkin

Informació treta de la weeb de 5 fruites i hortalises al dia. Si voleu saber més coses no dubteu a clicar aquest enllaç.

http://www.5aldia.es/ca/producte_mes_fitxa.php?id=2


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada